Fysiotherapie Verschuren in Bavel biedt fysiotherapie voor ouderen aan. De mens wordt tegenwoordig steeds ouder, daarmee stijgt ook de zorgvraag. Het verlies van spiermassa is daarbij een veelvoorkomend probleem. Dat men bij het ouder worden spiermassa verliest is normaal, maar in bepaalde gevallen kan dit proces versnelt worden.  Uit onderzoek is gebleken dat men tussen de 30 en 40 jaar al begint met het verliezen van spiermassa, waarbij er tussen het 20e en 80e levensjaar ongeveer een halvering van het spiermassa plaatsvindt. Het verliezen van spiermassa en spierkracht in combinatie met factoren als inactiviteit, ongezonde leefstijl en ziekte wordt sarcopenie genoemd. Naar schatting zouden zo’n 25% van de 70-plussers en 40% van de 80-plussers aan sarcopenie lijden. 

Sarcopenie kan grote gevolgen hebben. Zo kan het ervoor zorgen dat u vaker valt, dat u noodgedwongen opgenomen moet worden in een verzorg- of verpleeghuis of zelfs dat u eerder komt te overlijden. Het is dus van belang dat sarcopenie vroegtijdig wordt vastgesteld of  wordt voorkomen.

Fysiotherapie Verschuren kan u helpen sarcopenie tegen te gaan, door middel van gerichte krachttraining. Hiermee worden spieren getraind en de kans op sarcopenie verkleind. Benieuwd of u tot de sarcopenie groep behoord? Neem dan contact op en laat u testen.

Ook wanneer u andere klachten hebt kunt u uiteraard bij Fysiotherapie Verschuren in Bavel terecht, buiten dat u in de praktijk behandeld kunt worden komt Fysiotherapie Verschuren ook aan huis.