De fysiotherapeut is dé specialist in bewegen. Indien de patiënt in het dagelijks leven problemen ervaart met bewegen, kan hij/zij terecht bij de fysiotherapeut.

Met vrijwel iedere lichamelijke klacht kunt u terecht bij de algemeen fysiotherapeut. De voorwaarde is echter wel dat de lichamelijke klacht optreedt tijdens of na lichamelijke inspanning. Lichamelijke klachten waarmee u bij de fysiotherapeut terecht kunt zijn bijvoorbeeld een tenniselleboog, sportblessures, overbelasting en RSI-klachten.

Algemene fysiotherapie kan aangeboden worden in groepen of individueel. Wanneer u een afspraak maakt met Fysiotherapie Verschuren in Bavel zal er allereerst een anamnese afgenomen worden. Tijdens de anamnese wordt middels een vraaggesprek de lichamelijke klacht in kaart gebracht. De fysiotherapeut stelt hierbij gerichte vragen om zoveel mogelijk van de lichamelijke klacht te weten te komen (ontstaan, beloop, ernst enz.). Na de anamnese zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden, dit zal gebeuren in de behandelkamer die beschikt over een behandeltafel en de benodigde meetinstrumenten. Nadat het lichamelijke onderzoek is afgerond maakt de fysiotherapeut een beslissing of fysiotherapie de geschikte behandelvorm voor uw lichamelijke klacht is. Indien dit het geval is wordt er in samenspraak met u een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan heeft als doelstelling om uw lichamelijke klacht zo snel mogelijk te verhelpen en u weer volledig te laten participeren in uw dagelijks leven.

Buiten het behandelen van lichamelijke klachten is Fysiotherapie Verschuren ook specialist op het gebied van (beweeg)adviezen om (verergering van) lichamelijke klachten te voorkomen.

Fysiotherapie is een wettelijk beschermt beroep, dit houdt in dat alle fysiotherapeuten die een officiële opleiding hebben gevolgd en staan ingeschreven in het BIG register van de overheid, zelfstandig patiënten mogen behandelen. Fysiotherapie Verschuren staat ook geregistreerd in het CKR register (Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie). Dit register is onderdeel van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Iedereen die in dit register staat ingeschreven voldoet aan de kwaliteitseisen voor behandelingen, praktijkervaring, (bij)scholingen en vakoverleg.